MOZ Trio

Zoe Rahman (UK) -  piano
Owe Almgren (Sv) - elbas
Martina Almgren (Sv) - trummor

 

"Med en känsla för både rytmisk och melodisk variation är det en resa som bygger på nya utsiktspunkter hela tiden. Det är bara att lyfta på hatten för en riktigt härlig skiva."
LIRA #2

"Estuarial sounds, flowing currents and ebbing tides. Frizzante."
All About Jazz


Gruppens debutalbum “Sparkling Water, Please”, med nyskriven musik av alla tre, spelades in i State of the Ark Studios i London i november 2012 tillsammans med ljudtekniker Åke Linton.


Zoe Rahman är en stjärna på den brittiska moderna jazzscenen. Hon uppmärksammas för sitt personliga och expressiva pianospel, spelar bla i Courtney Pine´s band, med egen kvartett och utforskar bengalisk musik tillsammans med sin bror Idris Rahman. Zoe var nominerad till Mercury Prize 2006 och vann 2012 MOBO Award för bästa Jazz Act.
"A remarkable pianist by any standard" The Observer


Martina och Owe Almgren hörs på den svenska jazzscenen bla i Martina & Owe Almgren Quartet och Oh Yeah Orchestra. Martina skrev "Freedom of Movement" för Swedish Jazz Celebration 2009.
"Martina Almgren can really make the music breathe" The Herald.
Owe gav ut soloalbumet "basically low key" 2006.
"Lysande musik från en ensam elbas" OJ

Fröet till samarbetet i MOZ Trio såddes på Edinburgh Jazz Festival sommaren 2010, då Martina Almgren och Rahman spelade tillsammans i storbandet Band of Eden. 2011 gjorde trion sin första turné i Sverige, då under namnet Rahman/Almgren Trio. Turnén omfattade spelningar på bla Nefertiti, Fasching, Musikhögskolor samt inspelning av Jazzradion. Efter en del spelningar tillsammans valde trion att i november 2012  i London göra de inspelningar som dyker upp på debutskivan "Sparkling Water, Please".

 

VIDEO


ALBUM OYR001
Sparkling Water, Please

  Release 3 april 2013
 

Bäck (Owe Almgren)

Sparkling Water, Please (Martina Almgren)

April Sun (Zoe Rahman)


Länkar


Kontakt och bokning

info@martinaalmgren.com
telefon: +46(0)708697168