MARTINA & OWE ALMGREN QUARTET

photo by Daniel Wirgård

Björn Almgren - saxofoner
Tommy Kotter - piano
Owe Almgren - elbas
Martina Almgren - trummor

FRÄSCHT UTFORSKANDE, rytmisk dynamisk kvartettjazz. En grupp med virvlande vitalitet och omsorgsfull originalitet. Martina & Owe Almgren Quartet ( fd Martina Almgren Quartet)  som bildades redan 1998  blev snabbt ett eftertraktat liveband och har beskrivits som “ett färgstarkt tillskott till den svenska jazzeliten”. Bandet har gett ut fem uppmärksammade album, varav de tre senaste “Unden 2003”,  “Bingo 2005” och Lisboa 2014" med den nuvarande sättningen.

"Martina och Owe Almgren står för det musikaliska materialet -  melodiskt, rytmiskt varierande alltifrån veka ballader till hetsigare och mer bubblande låtar. Elbasisten Owe Almgren är en musiker med fantasi och mod nog att bana egna vägar. Han spelar lyhört tätt inpå de andra, med utmanande harmonier och rytmer. Det unisona samspelet med Björn Almgrens kraftfulla tenorsax får ibland kvartetten att låta större än den är och till det bidrar också Tommy Kotters underfundiga och pulserande pianospel. Martina Almgrens smidiga och följsamma trumspel, liksom lindar sig runt de övriga musikernas kraftfulla och mustiga uttryck."

"Yet even when the group pushes the intensity, the marriage of beat and melody are never far off."   
All About Jazz 2003

“Man roas direkt av den personliga uppkäftigheten och den sprittande spelglädjen. Bredden är slående, från fusion och Brechtinspirerat till indianskt. Allt härligt levande!”
Alexander Agrell  Helsingborgs Dagblad

VIDEO


ALBUM OYR003 LISBOA

Moonlight In May (Martina Almgren)
gästsolister:
Karolina Almgren - sopransax Malin Almgren - tr

All Of You (cole Porter arr Owe Almgren)

Vermelha (Martina Almgren)

TRUMSLAGAREN Martina Almgren och elbasisten Owe Almgren har de senaste åren rönt framgångar med bla Oh Yeah Orchestra och samarbetet med brittiska pianisten Zoe Rahman i MOZ Trio. Här återupptar de det alldeles speciella, svängiga och kommunikativa kvartettspelet med pianisten Tommy Kotter och saxofonisten Björn Almgren.

EFTER ATT HA MÖTT VÅREN I LISSABON inspirerades Martina att skriva ett knippe nya kompositioner färgade av stämningar i den portugisiska huvudstaden. Verde, Amarela,  Vermelha,  Azul och titelspåret Lisboa växte fram. Några kompositioner av Owe - Vilopuls, Vattendealer, hans arrangemang på Cole Porterklassikern All Of You - och skivan började ta form. Tidigt hösten 2013 spelades så musiken in tillsammans med Åke Linton. På några spår förgylls kvartetten med sång, slagverk och saxofon av Sisters of Invention (Malin & Karolina Almgren).

Björn Almgren - saxofoner
Tommy Kotter - piano
Owe Almgren - elbas
Martina Almgren - trummor
KÖP     PRESS     FOTO

Länkar

Kontakt och bokning

Martina Almgren
e-mail: info@martinaalmgren.com
telefon: +46(0)708697168